Saltar al contenido

Fins a l’any 2018

Presentació del disc de Biel Font "Peregrí dels blaus".

3 de novembre de 2018. Al Teatre Xesc Forteza de Palma Biel Font presentà el seu nou disc "Peregrí dels blaus". El contingut d'aquest disc son poemes d'autors mallorquins (Joan Alcover, Miquel Ferrà, Bartomeu Rosselló Porcel, Josep Maria Llompart) musicats pel nostre inoblidable company Pere Antoni Font i na Magdalena Mestre i arranjats pel seu fill Biel.

L'Orfeó col·laborà en la introducció musical de la cançó "I et fongueres en el mar", composta pel mateix Biel Font. El 23 de març de 2019 es va presentar el traball al Teatre d'Alaró.


Concert Solidari pels damnificats dels aiguats al Llevant de Mallorca.

19 d'octubre de 2018. Coneguda la gravetat dels efectes del aiguats al Llevant de Mallorca de l'horabaixa del dia 9 d'octubre, que deixaren fins a 13 victimes mortals i cuantiosos danys materials, l'Orfeó amb n'Enric Mas i en Lluís Forteza al capdavant es mobilitzà, i amb l'ajut i aportacions de tots programarem un Concert Solidari per a  ajudar als damnificats.

Aquest concert tingué lloc a l'església de Sant Bartomeu d'Alaró amb la participació de la soprano Anne Leohold, l'arpa de Tamara Leohold i  el pianista Guillem Busquets.  L'església es va omplir d'un públic emocionat i entusiasta que, a la vegada que participava de la solidaritat de tot un poble, va seguir amb molt de sentiment les nostres actuacions.

La recaptació d'aquesta iniciativa fou de 3.085,30 Euros. Moltes gràcies a tots per col·laborar-hi.


Concert Cor Musics'son i l'Orfeó d'Alaró a Gràcia (Barcelona).

22 de setembre de 2018. A l'Oratori de Sant Felip Neri de la vila de Gràcia ens tornarem a trobar amb l'estimat Cor Musics'son, compartint una inoblidable jornada de música, festa, dansa i germanor.

Veure vídeos:

Il bianco e dolce cigno-Arcadelt. Laudate Dominum-Mozart.
Signore delle Cime-di Marzi. Lo que diu una cançó-Martorell.
Yerushalayim Shel Zahav-Schemer. Nabucco-Verdi (Va pensiero)
Carmen-Bizet (Havanera). El rossinyol- Popular Catalunya.
You raise me up-Graham i Lovland. Hymne à la Nuit-Rameau.
Si em dius adéu-Llach. Cantares-Serrat.

Grans cors d'Òpera i de Sarsuela.

13 de juliol de 2018. Al marc emblemàtic del Castell de Bellver, organitzat per la Banda Municipal de Palma, l'Órfeó d'Alaró participà juntament amb l'Orfeó Ramón Llull, la Coral de la UOM i Quatre de Cor al concert Grans Cors d'Òpera i de Sarsuela, sota la direcció de Juan Miguel Romero Llopis.

La nostra estimada Anne Leohold tingué una presència destacadísima, interpretant l'Havanera de l'òpera Carmen i el Pasacalle de los Nardos de la sarsuela Las Leandras. Veure vídeo.

 


Voicello amb el cor.

30 de juny de 2018. El duet Voicello compost per Carme Garí, soprano, i Biel Fiol, violoncelo, presentaren el seu espectacle "Voicello amb el cor" al Teatre d'Alaró acompanyats per la Coral S'Estel de Ciutadella, dirigida per Noemí Anglada, l'Orfeó d'Alaró, dirigit per Lluís Forteza, Magdalena Tugores, piano, Miquel Marquès, bateria, i Bel Maria Perdigón, directora d'escena.

El públic, que va omplir el recinte del Teatre, va gaudir de l'espectacle i en acabar varem celebrar la trobada amb bon ambient i harmonia. Encantats de conèixer els nous amics de l'illa germana.


Concert Fira de Santa Eugènia 2018.

21 d'abril, a l'església parroquial de Santa Eugènia. Veure vídeo. Anne Leohold (veu) i Tamara Heideveld (arpa). Ay, triste que vengo-Juan del Encina.


Concert Solidari a benefici de "Mallorca Sense Fam" 2018.

17 de març de 2018. Al Trui Teatre de Palma participarem en el Concert Solidari a benefici de "Mallorca Sense Fam" organitzat per la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Son Rapinya. Juntament amb l'Orfeó d'Alaró intervingueren l'Orfeo Ramón Llull, el Cor de la Universitat Oberta per a Majors  de la UIB i la Agrupació Coral Femenina de Sant Francesc, interpretant la cantata Mare Dolorosa de Pedro José Viso sota la direcció de Mario Errea. Emocionant veure el públic posar-se en peus a la meitat del bis, aplaudint fins el final. Veure vídeo. Mare Dolorosa-Viso (Pren pecadors)


Càrmina Burana de Carl Orff al Palau de Congressos de Palma.

El 23 de febrer de 2018 al Palau de Congressos de Palma interpretàrem Càrmina Burana de Carl Orff juntament amb l'orfeó el Harpa d'Inca, Pro Música Chorus de Sóller i el Cor Àgora Portals, sota la direcció de Felipe Aguirre i amb Màriam Guerra (soprano), Victor Jiménez (contratenor), Lluís Sintes (baríton), Maria Victoria Cortes i Xisco Blanco (piano) i l'Ensemble de percussió Euroclàssics. El sentiment després del concert era... "que es repeteixi!". Veure vídeo. Càrmina Burana-Orff. (Were diu Werlt alle min).


25é aniversari de la Confraria de Sant Maurici del Gremi de Tintorers i Bugaders.

L'Orfeó d'Alaró va ser convidat a participar en el 25é aniversari de la Confraria de Sant Marici interpretant dues peces, a l'Ofertori i a la Comunió, de la misa que es celebrà a l'Església de Sant Miquel de Palma el 23 de setembre de 2017 i un petit concert al final.


Els matins de l'Orgue. Concert número 500.

Tot i que el protagonisme era, com no podia ser d'altre manera, per a l'Orgue de l'església d'Alaró, aquest concert va ser molt especial per a l'Orfeó, donat que molts dels seus membres actuals o antics s'implicaren activament en la recuperació de aquesta joia musical del nostre país.

L'Orfeó d'Alaró va interpretar de manera brillant i amb molt de sentiment "Sheep may safely graze" de J. S. Bach i "Hallelujah" de l'oratori El Mesias de G. F. Händel.

Alaró brinda por sus 500 Matins de l'Orgue - Diario de Mallorca 11 d'agost de 2017

El concierto número 500 del ciclo 'Els Matins de l'orgue' abarrota la iglesia de Alaró - Diario de Mallorca 13 d'agost de 2017


Encontre coral 2017. Coral Sor Francinaina de Sencelles.

L'onze de març i el 4 de juny de 2017, a l'església de Sant Bartomeu d'Alaró i a la de Sant Cristòfol de Biniali respectivament, interpretarem l'Orfeó d'Alaró i la Coral Sor Francinaina de Sencelles dos concerts corals, el segon d'ells amb motiu de la Fira de Biniali.


XII Festival Coral de Primavera 2017.

13 de Maig de 2017. Al Monestir de la Real i organitzat pel Cor de l'Associació d'Alumnes i Exalumnes de la Universitat Oberta per a Majors de la UIB, compartirem escenari amb l'esmentat cor i amb Musicantes de Mallorca. Veure vídeo.


Concert Coral Cor Musics'son i l'Orfeó d'Alaró.

29 d'abril de 2017. Ens visita el Cor Musics'son del barri de Gràcia de Barcelona dirigit per Sheila Garcia Barba, amb el qual oferim un Concert a l'església d'Alaró acompanyats pel pianista Ivan Ferré Prades i la soprano solista Anne Leohold. Veure vídeo. Cantares-Serrat.


Desembre de 2016. Concert 65é aniversari Medici Choir a Londres.

"Ja ho hem fet, hem posat tot el que hem sabut al concert, crec que hem deixat el llistó ben alt les corals de Lorca i Alaró, amb els dos millors directors, en Lluís i n'Antonio". (Enric Mas, president).

"Vareu cantar com els àngels. Vaig gaudir de dirigir, com estàvem connectats, matisos, caràcter, molt bona música. D'amistat i bona companyia encara millor". (Lluís Forteza, director).

"El Orfeó de Alaró actúa en Londres. Su interpretación de Carmina Burana, de Carl Orff, puso en pie la iglesia del Santo Sepulcro.

Mas de treinta cantantes de l'Orfeó d'Alaró participaron el sábado pasado en un concierto celebrado en la iglesia St. Sepulchre de Londres...En la primera parte del concierto se interpretó música española...Lluis Forteza, director de la coral alaronera, tomó la batuta para dirigir esta sección...La segunda parte estuvo dedicada a Carmina Burana. La soprano mallorquina Carme Garí interpretó las partes solistas femeninas. El final del concierto fue acogido con grandes aplausos del público que llenaba el templo". (Diari de Mallorca, 9 de desembre de 2016). Veure vídeo. Càrmina Burana-Orff. (Fortuna Imperatrix Mundi).


Encontres amb el Cor de Pares i Mares de la UIB. Anys 2016 i 2018.

18 de juny de 2016 a l'església de Sant Bartomeu d'Alaró. Una grata experiència poder compartir públic i escenari amb una nova agrupació. En aquest cas va ser el Cor de Pares i Mares de la UIB. Ens acompanyà el pianista Àlvaro Rosselló.  Després del concert varem anar a celebrar al Casal de Son Tugores amb un saborós refrigeri el plaer per la trobada. I que siguin moltes més.

El dia 5 de maig de 2018 ens varem retrobar les dues corals a un emotiu concert a l'església de la Concepció de Palma, amb celebració posterior a l'edifici Sa Riera de la UIB. Cal destacar les atencions i l'exquisit tracte rebut.


Encontres corals 2016. Casa de Menorca a Mallorca.

12 de març de 2016 a l'Església de Sant Bartomeu d'Alaró i 4 de juny de 2016 a l'Església de Sant Felip Neri de Palma. Tinguérem el plaer de interpretar dos esplèndids concerts conjunts amb la Coral de la Casa de Menorca a Mallorca. Al segon concert ens va acompanyar al piano Pere Aguiló. Els concerts varen ser especialment emotius pels directors, Xisco Bonnín i Lluís Forteza, que es retrobaren a l'escenari després de molt temps. Després de ambdós concerts celebrarem a Alaró i a Palma sengles generosos refrigeris, on s'enfortiren els llassos d'amistat i companyonia entre ambdues Corals. Esperem que siguin els primers de molts concerts. Veure vídeo. O Freedom-Grössler.


Col·laboració amb la Banda Cabrit i Bassa.

El 3 de gener de 2016 la Banda de Música d'Alaró "Cabrit i Bassa" oferí el seu quart Concert d'Any Nou al Teatre d'Alaró, sota la direcció de Jesús Anton.

L'Orfeó d'Alaró hi col·laborà, posant veu al tema "1492. The conquest of Paradise" de Vangelis.


Concert de Nadal a Consell

Per primera vegada l'Orfeó d'Alaró cantà el 23 de desembre de 2015 un concert de nadales a l'Església parroquial de Consell. Tamara Heideveld interpretà a l'arpa "In the bleak midwinter" de Gustav Holst i ens acompanyà al conegut tema "Heilige Nacht". Els consellers varen atendre esplèndidament a l'Orfeó.


Pel Mon de l'Òpera.

Juny-Octubre de 2015. Projecte musical sorgit a Alaró, per a contribuir als actes d'homenatge al director de l'Escola de Música de la Ciutat d'Ibbenbüren Rolf Janssen-Müller, amb motiu de la seva jubilació.

El projecte consistí amb tres concerts a Alaró, Inca i Ibbenbüren, on participaren la Orquestra Jove i el Cor de Cambra de la Escola de Música de la Ciutat d'Ibbenbüren, l'orfeó el Harpa de Inca i l'Orfeó d'Alaró dirigits per Rolf Janssen-Müller i amb l'actuació de la soprano Anna-Doris Capitelli.

Es van interpretar peces de les òperes El caçador (Weber), Madama Butterfly (Puccini), La Cenerentola i El Barbero de Sevilla (Rosini), La Wally (Catalani), Cavalleria Rusticana (Mascagni), Carmen (Bizet) i Il trovatore, Aida i Nabuco (Verdi). L'església d'Alaró es va omplir i el públic va gaudir, entregat als músics i cantaires. Veure vídeo. Nabucco-Verdi. (Va pensiero).


Col·laboració amb Medici Choir de Londres.

El 16 de maig de 2015 la coral "Medici Choir" de Londres, dirigida per John Baird, donà un concert a l'església de Sant Bartomeu d'Alaró. La segona part d'aquest concert fou conjunta amb l'Orfeó d'Alaró, interpretant Ave Verum Corpus de Mozart, Ode to Joy de Beethoven, Locus Iste de Bruckner i Hallelujah de Purcell. Carme Garí aportà la veu de soprano solista de Ode to Joy, en català. Acabarem amb un bon sopar i fent plans pel pròxim viatge a Londres. Veure vídeo. Ode an die Freude-Beethoven.


Octubre de 2014. Concerts de Carmina Burana a les Ciutats de Lorca i Caravaca de la Cruz (Múrcia).

Als teatres Thullier de Caravaca i Guerra de Lorca. Amb la participació de la "Coral Bartolomé Pérez Casas" de Lorca, membres de les corals "Orpheus" de Alcantarilla i "Hims Mola" de Molina de Segura, alumnes del Conservatori Narciso Yepes, Escola Municipal de Música i del IES Ros Giner de Lorca, juntament amb l'Orfeó d'Alaró i solistes, acompanyats per pianos i percussió i dirigits per Antonio Manzaneda.

Els teatres es varen omplir fins a la bandera en els dos concerts i ens sentirem càlidament acollits pels nostres amfitrions.


2014 Celebració del XXV aniversari de l'Orfeó.

Pregó de les Festes de Sant Roc a càrrec de l'Orfeó.

9 d'Agost. Concert 25é Aniversari de l'Orfeó d'Alaró. Interpretació de cançons de Baltasar Bibiloni, Agustin Lara, Miquel Vicenç, Henry Mancini, Lennon-McCartney, Joan Manuel Serrat i Ennio Morricone, acompanyats per Núria Mas al piano i el quartet de corda "Alba" (Ramon Andreu, Laura Álvarez, Lourdes Pons i Gabriel Fiol). Per acabar cantarem l'Himne de l'Orfeó, amb lletra del pare Bartomeu Guasp i harmonitzat per Ignasi López el 1991.

Que sia per molts més anys de música, alegria i germanor.


Premi Associació Cultural "L'Orengar".

Agost de 2013. L'Associació cultural "L'Orengar" d'Alaró atorgà el seu premi anual a L'Orfeó d'Alaró pels 25 anys dedicats a fomentar la música.


Projecte Mozart 2012. Musik schlägt Brücken (III).

Mallorca i Ibbenbüren (Alemanya) estenen ponts.

Traducció d'un petit tros de l'article que va sortir a la premsa alemanya. (Novembre de 2012).

Ibbenbüren. Rolf Janssen-Müller portava escrita a la seva cara la legitima alegria per la gran ressonància (del concert). Per segona vegada des del 2004 les corals de les localitats mallorquines d’Inca i d’Alaró es trobaven una altre vegada a Ibbenbüren, i a les nombroses peticions de localitats disponibles pel concert hi havia  per resposta des de feia dies un lamentable: “Ho sento, les entrades estan esgotades des de fa temps”.


Intercanvi Coral Bartolomé Pérez Casas de Lorca.

Festes de Sant Roc 2012, varem rebre la Coral Bartolomé Pérez Casas, un concert fantàstic!!!!

Els nostres convidats mostraren l'agraïment de la ciutat murciana al poble d'Alaró per la solidaritat demostrada davant el terratrèmol que patí.


Projecte Mozart 2012. Musik schlägt Brücken (I i II).

Concertàs!! 17 de maig de 2012 a l'Església d'Alaró i 18 de maig a Santo Domingo d'Inca.

Obertura Egmont, orquestra. (L.V.Beethoven)

Ave Verum (W.A.Mozart)

Missa en Do. (Coronació) (W.A.Mozart)

Adagio de clarinet i orquestra KV 622 (W.A.Mozart)

Te Deum (Te Deum-Te Ergo-Aeterna fac) (A.Bruckner)

Halleluya (Messies) (G.F.Handel)

Pompa i circunstancia. (E.Elgar)

Soprano : Anna-Doris Capitelli

Contralt : Anna Bineta Diouf

Tenor : Nicholas Mazella

Baix : Yannik Spanier

Clarinet solista: Karoline Kroener

Juntament amb l'Orfeó d'Alaró, membres del Cor Jove de l'Orfeó Petit, Orfeó el Harpa de Inca, el Cor de Cambra de l'Escola d'Ibbenbüren, solistes i l'Orquestra d'Ibbenbüren, dirigits per Rolf Hansen-Müller.

 

Alaró, any 2005

Interpretació de Càrmina Burana de Karl Orff a l'Esglèsia de Sant Bartomeu per part de Cantate 97, Coral de Pallejà, l'Harpa d'Inca, Orfeó d'Alaró i solistes, acompanyats per l'orquesta de l'Escola Municipal de Música d'Ibbenbüren sota la direcció de Rolf Hansen Müller. Veure video