Saltar al contenido

Qui som?

L’Orfeó d’Alaró es una agrupació coral, fundada el mes d’octubre de 1988, formada actualment per uns 40 cantaires units per dues coses molt importants: les ganes de cantar i el goig de compartir bons moments junts.

La seva presentació pública fou el mes de juny de 1989 a l’església parroquial d’Alaró, amb motiu de les festes de Sant Pere de Los Damunts, amb 30 cantaires. Des d'aleshores ha anat incrementant el repertori i el nombre de components.

L'esmentat repertori arriba a dia de avui a mes de tres-centes cinquanta obres del més variats estils, incloent-hi peces del renaixement, cançons tradicionals i populars, espirituals negres, a més d'altres clàssiques i contemporànies. Cal destacar entre elles la missa "O Magnum Misterium" de Tomás Luis de Victoria, la "Missa de Coronació" de Wolfgang Amadeus Mozart, la cantata profana "Càrmina Burana" de Carl Orff i la Missa Gospel de Jakob de Haan.

Al llarg d'aquests anys d'existència, el l’Orfeó d’Alaró ha consolidat la seva presència al panorama coral illenc, actuant en nombroses viles i ciutats de Mallorca, Menorca, Catalunya, Astúries i Múrcia i sortides internacionals a Alemanya, Anglaterra i França, amb la intenció de fer arribar el millor de la nostra música i de la nostra cultura a tots els llocs possibles.

Ha estat promotor d'actes musicals a Alaró i Orient. Cal destacar el gran repte que suposà la recuperació i restauració de l'antic orgue de l'església parroquial, amb el que s'han realitzat mes de 700 concerts coneguts com "Els matins de l'orgue".

La direcció musical està a càrrec, des de la seva fundació, de Lluís Forteza.